четвер, 19 квітня 2012 р.

З листа до засобів масової інформації вкладників пограбованої кредитної спілки “Лубно” та батьків незаконно засуджених Вячеслава Медведського, Дмитра Теленкова і Ольги Іващенко


Шановна редакціє “Полтавської думки”!
Справа кредитної спілки “Лубно” - одна з найрезонансніших на Полтавщині. Не тільки ми, вкладники “Лубно”, яких обікрали шахраї, а, знаємо, що і вся громадськість шоковані правовим беззаконням слідчих органів прокуратури та Лубенського міськрайсуду. Ці органи влади посадили в тюрму на 7-8 років невинних молодих людей - Вячеслава Медведського, Дмитра Теленкова і Ольгу Іващенко за те, що мовби вони вкрали наші 28 мільйонів гривень. Це неправда! Ці люди не крали наших грошей. Гроші покрали власники спілки, їхні високопосадові куми, члени  спостережної ради спілки, родичі миргородського прокурора. Тепер ми можемо з більшою долею вірогідності здогадуватися, що нашими грошима вони поділилися зі слідчими, іншими прокурорами і суддями, які зробили винними Медведського, Теленкова і Іващенко.


З 2002 по 2009 рік в Лубнах працювала кредитна спілка “Лубно”, заснована братами Осінніми (Антон, Андрій). Згідно з матеріалами  кримінальної справи, КС “Лубно” з 2003 року по 2009 рік фінансувало будівництво адміністративно-торговельного комплексу за адресою: м. Лубни, вул. Радянська, 56/1. Кошти, які надходили до КС “Лубно”, власники спілки використовували для того будівництва, що врешті стало довгобудом. Власником комплексу є київська фірма, засновником якої є той же Антон Осінній. За вказівкою Осіннього Антона, у 2003 році було засновано ТОВ “Лубнибудторгсервіс”, а пізніше, в 2006 році - ТОВ “Лігабудінвест”. Його молодший брат Андрій Осінній був співзасновником цих будівельних підприємств, які й будували той адміністративно-територіальний комплекс (АТЦ). Брати Осінні та засновники будівельних компаній кредитувались в КС “Лубно”, а грошові кошти, наголошуємо, що то наші гроші, йшли на будівництво АТЦ.
Така схема працювала з 2003 року по 2008 рік. На сьогодні ці особи грошові кошти до каси КС “Лубно” не повернули, а прокурори і суд сказали, що їх вкрали Медведський, Теленков і Іващенко. Та цих трьох людей і близько не було біля каси “Лубно” у 2003-2008 роках!
А саме з 2003 року в касі КС “Лубно” почала утворюватись нестача, бо кредитів власники спілки не повертали. А це сотні тисяч гривень. За вказівкою Антона Осіннього нестача закривалась новими кредитними договорами, оформленими на суму нестачі, і тоді ж почалось переоформлення кредитів без надходження та видачі коштів.
У 2007-2008 роках будівництвом АТЦ, грошовими коштами спілки зайнялося ТОВ “Лігабудінвест” на чолі з кумом Андрія Осіннього - Новіцьким Віктором, якого ввели в члени Спостережної ради КС “Лубно”.
Як записано у матеріалах кримінальної справи, саме Спостережна рада КС “Лубно” контролює та регулює діяльність правління спілки. Питання стосовно кредитування фізичних осіб, грошові кошти яких направлялись на будівництво - розглядались та приймались саме Спостережною радою, а кредитний комітет тільки виконував її розпорядження. Засуджені Медведський, Теленков і Іващенко ніколи не були членами Спостережної ради! Її головою була кума братів Осінніх - Бибик Тетяна, дочка  прокурора м. Миргород. Членами Спостережної ради були Андрій Осінній та Рось Ольга, яка була директором громадської організації “Краяни”, заснованої братами Осінніми.
На сьогодні Антон Осінній не повернув кредитних коштів в КС “Лубно” на суму більше 3 (трьох) мільйонів гривень. Слідчі органи оголосили його в розшук. Це той самий Осінній, який від попереднього мера Лубен отримав звання “почесного громадянина міста Лубен”. За які заслуги?.
Для зміцнення впливу та контролю за спілкою, у 2006 році на посаду голови правління Бибик Т. пропонує тоді ще кавалера, а нині чоловіка своєї меншої сестри - Коваленка Віталія. В кінцевих роках діяльності спілки цей Коваленко також був членом Спостережної ради. Коли будівництво АТЦ набрало значних масштабів і КС “Лубно” вже не справлялося з фінансуванням - будівлю законсервували. В КС “Лубно” виникла велика кредиторська заборгованість. Тоді й вирішила  Спостережна рада знайти “стрілочників” та знищити сліди своєї діяльності. Заохотивши молодих людей з “вулиці”, без досвіду роботи, кар’єрним ростом та соціальним пакетом - на посаду голови правління шахраї  призначили В.Медведського, а його заступником та головою кредитного комітету Д.Теленкова.
У 2009 році місцевий “клан” на чолі з Андрієм Осіннім почав втілювати план щодо звинувачень новоспечених найнятих ними ж керівників спілки. З цією метою Осінній Андрій, Коваленко В., Новіцький В. вступили в тісний зв’язок з працівниками Лубенської прокуратури на чолі з кумом Осіннього Антона - Білоконем Русланом.
Разом “клан” знищив у приміщенні прокуратури речові докази (касові ордери про видачу коштів). Цей факт підтвердив під час судового слідства працівник УСБУ в Полтавській області Дмитро Бєсєда, якому В.Медведський передав касову документацію в той час, коли відчув неладне.
Спочатку слідство велося в Лубенській прокуратурі слідчим Плескачем О.Ю., прокурором Лубен був Білокінь Р. Після початку слідства автомобіль MAZDA CX-9 вартістю 300 тисяч гривень, на якому їздив Андрій Осінній, став автомобілем Білоконя Руслана.
Далі слідством чомусь зайнялася Полтавська обласна прокуратура, хоч за законодавством ця справа підслідна міліції. Зрозуміло, чому прокуратура, адже треба було прикривати лубенського прокурора Руслана Білоконя, який взяв у кредитній спілці “Лубно” 4 мільйони наших грошей і не повернув. Чи так це чи ні? Хто перевірить? Адже цю інформацію ми, вкладники, передали обласній прокуратурі під час офіційної акції - пікетування прокуратури обласною профспілкою “Солідарність”. Кажуть, що сам Білокінь десь комусь сказав, що не брав наших грошей. Але ж до нас, до пікетуючих він вийти побоявся. Бо знає, чиє сало з’їв? Тепер ось чуємо, що цей Білокінь “виплив” прокурором Сумської області. За які заслуги? Чи, може, з ким треба поділився нашими грошима? Але в одному ми на сто відсотків впевнені: саме Білокінь, будучи прокурором у Лубнах, порушуючи кримінальну справу проти невинних Медведського, Теленкова і Іващенко, сфальшував основні документи. Про це в суді, ще раз підкреслюємо для Апеляційного суду, який розглядатиме невдовзі нашу скаргу на вирок Лубенського суду, заявив співробітник Служби безпеки України Дмитро Бєсєда. Але суддя Іващенко це найважливіше свідчення пропустив мимо своїх вух і засудив Вячеслава Медведського, Дмитра Теленкова і Ольгу Іващенко на 7 і 8 років тюрми. До речі, і акти КРУ вказують на непричетність їх до привласнення грошових коштів. Але слідству необхідні були “стрілочники”, факти їх непричетності слідство і суд до уваги не взяли. Обвинувачення ґрунтувалось на абсурдних припущеннях слідчого Полтавської обласної прокуратури. А член Спостережної ради Андрій Осінній у суді (чуєте, у суді!) підтвердив факт отримання грошей згідно з кредитними договорами, які направляв на будівництво АТЦ. При цьому заявив, що кошти повертати… не збирається.
Суддя при винесенні вироку грубо проігнорував матеріали справи, засудивши непричетних до розкрадання мільйонів гривень Медведського Вячеслава- до 8 років, Теленкова Дмитра- до 7,6 років, Іващенко Олю - до 7 років позбавлення волі. При цьому жодного слова у вирокові стосовно заарештованої будівлі  АТЦ вартістю 21 мільйон гривень! Своїми діями Лубенський міськрайонний суд залишив нас, майже 2000 потерпілих вкладників “Лубно” - без надії отримати свої вклади. Ошукані вкладники, після проголошення вироку суду не відчули в своїх кишенях коштів, які б мали відчути. Суддя Юрій Іващенко після проголошення вироку хутко втік із зали судових засідань під вигуки “Ганьба!”
Ми неодноразово звертались до Вищої Ради Юстиції України, до Вищої Кваліфікаційної Комісії суддів України стосовно неправомірних дій судді.
Тепер ми кричимо на всю Україну! Ми звертаємося до всіх засобів масової інформації! Випустіть невинних людей з тюрми! Приведіть до суду засновників спілки, приведіть Білоконя. І нехай усі Лубни, уся Полтавщина чують і бачать, хто нас обікрав!

Батьки засуджених: 
Свищ Леонід Миколайович, Назаренко Ірина Ігорівна,
Медведська Ніоніла Михайлівна; 
потерпілі вкладники 
КС “Лубно”:
Т.Я.Саливон, В.І.Колодій, Н.Ю.Михайленко, В.І.Портяник, 
С.О.Язовицький, С.В.Станіславчук, О.І.Луцишина, Н.М.Островська, М.М.Зайцев, Н.М.Ізотова, Н.І.Рудь, Р.І.Гавриленко, Н.М.Яковенко, Л.І.Піддубна, В.О.Шапаренко, В.І.Голобородько, В.С.Чумак, В.Є.Новик та інші - 
всього 47 підписів.

Немає коментарів:

Дописати коментар