пʼятницю, 30 березня 2012 р.

Полтавський правозахисник і журналіст Олександр КУЛИК у телепередачі каналу СТБ «Битва екстрасенсів» 8 квітня о 19:00


Троє дівчат у Кобеляках: нещасний випадок чи вбивство?

  • Відомі екстрасенси пройшли слідами злочину, зустрілися з батьками дівчат і роблять свій висновок!

Телепрограма знята за темою резонансного журналістського розслідування редактора обласної газети “Полтавська думка” Олександра Кулика.
Це вже друга передача, тему якої столичним журналістам і відомим екстрасенсам підказали публікації полтавського журналіста Олександра Кулика - кращого журналіста України 2010 року в жанрі журналістських розслідувань на теми корупції.


6  мільйонів телеглядачів України 20 листопада 2011 року подивилися до глибини душі тривожну “Битву екстрасенсів” про 16-річну дівчинку-сироту з кобеляцького села Віку Санжарівець. На неї міліціонери і прокурори “повісили” вбивство 42-річного полтавського музиканта на фестивалі  “Вйо, Кобеляки” 28 серпня 2010 року. Рік і три місяці горе-правоохоронці тримали дівчинку в Полтавській тюрмі, годували якимись пігулками, змушували “взяти вину на себе”, бо не мали жодного доказу її причетності до вбивства.
Олександр Кулик провів журналістське розслідування і 7 березня 2011 року у “Полтавській думці” надрукував статтю  під назвою “Виродки”. З того дня почалася жорстока боротьба журналістів і громадських правозахисників за звільнення Віки. Статтю О.Кулика “Виродки” передрукували сотні інтернет-сайтів України, Росії, світу. Увагу на неї звернули 12 екстрасенсів, які згодом приїхали у Кобеляки і всі як один підтвердили висновки О.Кулика: Віка не вбивала! 
Таким чином організована Олександром Куликом потужна громадська всеукраїнська акція змусила обласну міліцію і прокуратуру звільнити дівчинку з тюрми. Нині Віка навчається у Полтаві на кондитера.
Другу “Битву екстрасенсів”, також зняту за журналістським розслідуванням О.Кулика, дивіться 8 квітня на телеканалі СТБ. Мова йде про трагедію, що сталася в селі Солошине Кобеляцького району, на березі Дніпродзержинського водосховища 22 квітня 2007 року. Ті ж самі кобеляцькі міліціонери і прокурори, новосанжарський судмедексперт намагалися нав’язати громадськості докази, що Ліля Пуха, Наталка Вазерцева, Ірина Рибалко потонули через перевертання човна. Тим часом батьки загиблих, кобеляцькі депутати на чолі з головою райради Володимиром Жуковим не вірили брехливим правоохоронцям, які кримінальну справу навіть “за фактом загибелі” своєчасно не порушили. Курку в селі хтось украде - і одразу кримінальну справу пишуть, а тут три молодих життя загублено - і майже півроку справу не відкривали! А немає справи - немає й розслідування.
Убиті горем батьки приїхали у Полтаву до журналіста Олександра Кулика. Так з’явилася ціла серія його публікацій. О.Кулик побував на місці трагедії, зустрівся з сотнями людей, які могли б щось бачити, чути, знати, побував на багатьох судових засіданнях у Кобеляках, Полтаві, Нових Санжарах, Козельщині. Як член Національної спілки журналістів України, О.Кулик закликав інших журналістів інформувати громадськість про судові процеси в цій резонансній справі.
Завдяки публікаціям О.Кулика та правового супроводу справи громадським правозахисником Леонідом Митьком суди скасували 21 (!) незаконну постанову прокурорів, зобов’язали їх сплатити батькам убитих дівчат по 4 тисячі гривень моральної компенсації за бездіяльність у розслідуванні тяжкого злочину.
Але досі справжні винуватці загибелі дівчат не покарані. Півроку тому О.Кулик передав свої журналістські розслідування столичним журналістам з телеканалу СТБ, а ті залучили до роботи відомих екстрасенсів.
Дивіться 8 квітня, в неділю на телеканалі СТБ.

Служити громаді, допомагати скривдженим - життєве кредо полтавського правозахисника і журналіста з 30-річним стажем, головного редактора обласної газети “Полтавська думка”, старшого викладача Полтавського інституту економіки і права Олександра Кулика.
За правозахисну і журналістську діяльність Всеукраїнська Спілка офіцерів України нагородила О.Кулика своєю найвищою нагородою - Хрестом “За мужність”.

Звертайтеся і пишіть до Олександра Васильовича Кулика за адресою: 36003, Полтава, вул. Чорновола, 2-б, к.213, громадська приймальня народного депутата України Юрія Кармазіна.

Немає коментарів:

Дописати коментар