пʼятницю, 13 квітня 2012 р.

У Зінькові родичка депутата Кулініча привела в суд понад 300 селян, заплативши за них тисячі гривень судового збору


Лідія Кулініч добивається, аби суд відібрав у сільгосппідприємства “Полтаваекопродукт-2” право користування земельними паями, щоб розірвав договори, укладені на п’ять років. Мета у Лідії Кулініч зрозуміла: привести селян під опіку до свого родича, приватного підприємця, депутата Полтавської обласної ради Олега Кулініча, який також орендує земельні частки селян і хоче мати їх ще більше. Про це “Полтавська думка” уже писала у числі №11 за 15 березня цього року, у зверненні до влади керівника “Полтаваекопродукт-2” Івана Некрасова про захист його колективу і селян від рекету.
10 квітня я побував у Зінькові на суді, поспілкувався з селянами, почув адвоката, саму Лідію Кулініч. Конфлікт уже дав результати: обидві сторони підняли плату за паї. Але мене вразило те, що позовні заяви від селян, підготовлені й оплачені пані Кулініч, датуються початком лютого цього року, тобто, перед посівною кампанією. Це означає, що якщо суд прийме рішення про розторгнення договорів (а з поведінки судді неозброєним оком помітно, що так і буде), то близько 300 пайовиків можуть отримати зустрічні позови від “Полтаваекопродукт-2”. Адже в орендовані їхні земельні ділянки це господарство з осені вклало великі кошти, готуючи під урожай нового року. Хто тоді розплатиться за селян? Чи вистачить у Кулінічів коштів? Чи не підведе він зіньківчан під монастир так само, як уже зрадив їм, вийшовши з фракції Юлії Тимошенко, примкнувши, по суті, до влади?
P.S. Їхав я у Зіньків своєю машиною по страшно розбитій дорозі Полтава-Гадяч і подумав: про яке Євро-2012, про блага від нього для простих українців трубить влада Януковича? І раптом помічаю понад шляхом величезний плакат лідера Партії регіонів на Полтавщині Олександра Удовіченка, усміхненого, з Великоднім привітанням полтавцям. Не сприймається, шановний тезко Олександре Васильовичу, коли тебе, водія, пасажира, на кожному метрі такої ось дороги, по суті, підстерігає смерть. А тим часом мільйони доларів з українських банків викачуються в офшорні зони, в т.ч. і з “Приватбанку”, діяльність на Полтавщині якого контролюється самим Удовіченком, багаторічним його керівником і, певно ж, акціонером.

Немає коментарів:

Дописати коментар