середу, 15 лютого 2012 р.

Землю в листі “регіоналам” визнали спробою... теракту


Конверт зі жменькою землі, адресований керівництву фракції Партії регіонів у парламенті, визнали спробою теракту. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила депутат Верховної Ради Криму Олександра Кужель. Раніше політик закликала активістів підтримати акцію “Український народний рефендум” та “поділитися дрібкою землі з керівництвом правлячої фракції Партії регіонів у Верховній Раді”. За словами Кужель, санепідстанція визнала вміст конверту “отруйною речовиною”.

“Акція була помічена: відправника чекають в слідчому управлінні. Вже готовий висновок про те, що в посилці з землею знаходилась речовина з різким отруйним запахом, яка загрожувала державному керівнику найвищого рангу. Це тягне на терористичний акт”, - пише Кужель. На думку депутата, в умовах “розкраденої держави єдиним класичним способом ще деякий час залишатись при владі є пошук внутрішніх ворогів і нещадна боротьба з ними”. Кужель зазначила, що “тепер стає зрозумілим, у яку схему вкладаються панічні заяви про незліченну кількість зброї в Україні”.
Навідалися міліціонери і на квартиру до полтавця Анатолія Миргородського, який також відправив владній Партії регіонів земельку з Полтави. Відправив без боязні, без анонімності - на конверті вказав свою домашню адресу, своє прізвище. Думав чоловік, що там, у верхах, сприймуть його послання як голос народу проти продажу української землі. Як відомо, саме на прийняття такого закону націлилися депутати провладної більшості у Верховній Раді, основу якої складає Партія регіонів. Анатолій Миргородський каже, що тільки завдяки виступам  громадськості законопроект про продаж землі півроку тому було відкладено, але не знято з розгляду. Відтак у будь-який момент він може бути проголосований, як це неодноразово практикувалося у Верховній Раді. Взяв чоловік жменьку землі з домашнього квіткового горщика, поклав у конверт і відправив Партії регіонів у Верховну Раду. І ось на тобі! Спочатку подзвонили зі Служби безпеки, просили прийти і дати пояснення, навіть машину обіцяли за Миргородським прислати. СБУ передала “справу” міліції - і візит людей у погонах на чолі з майором Полтавського міського управління не забарився. Анатолій каже, що охоронці діяли блискавично: протягом кількох годин кілька телефонних дзвінків додому і міліцейський візит. Дружина Світлана від того перелякалася, навіть з дому чоловіка на роботу не випускала…
Анатолій Миргородський, простий український роботяга, родом з селянської родини, не байдужий до долі своєї батьківщини, цікавиться політикою, розуміє, яка небезпека причаїлася в головах можновладців, тому й не мовчить. А міліціонерам він сказав, що, згідно з Конституцією України (стаття 63 гласить: Особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім’ї чи близьких родичів), не зобов’язаний давати пояснення, бо нічого злого не вчинив, залишив на конверті з землею свою адресу, своє прізвище, проявив свій громадянський обов’язок всіма засобами захищати землю своїх дідів-прадідів. А якщо там, у верхах, у котрогось клепки не вистачило правильно зрозуміти голос небайдужого громадянина, то де певність, що там, у Києві, можуть адекватно  приймати набагато складніші рішення? Але де певність, що земельку “від Миргородського” не визнають отруйною?.. Аби залякати повсталий народ, вони, як бачимо, потоптом ідуть по чорнобильцях, афганцях, дітях війни, по мільйонах обманутих вкладників кредитних спілок і навіть футбольних фанатів кидають за грати, почувши у їхніх вигуках на стадіоні заклики… до повалення влади!

Немає коментарів:

Дописати коментар