четвер, 25 серпня 2011 р.

Трирічний Андрійко Медведський чекає батька з тюрми

У попередньому числі "Полтавської думки" опубліковано "крик душі" батьків, дітей яких Лубенська прокуратура тримає у в'язниці, інкримінуючи їм розкрадання 17 мільйонів гривень вкладників кредитної спілки "Лубно". Батьки молодих людей - головного бухгалтера спілки Ольги Іва щенко, начальника кредитного відділу Дмитра Теленкова і голови правління спілки Вячеслава Медведського - підтверджують неспростовними документами, що їхні діти не винні, а винними їх зробили власники спілки, яких покривав прокурор району Руслан Білокінь, кум одного з власників спілки Андрія Осіннього (який про кумівство з прокурором Білоконем сам сказав у судовому засіданні).

27 липня батьки "підсудних" розказали в редакції про знущання над їхніми дітьми з боку лубенського судді Іващенка. Цей суддя не задовольнив жодного їхнього клопотання. Він, суддя, більше року (!) викликає у суд власників спілки як свідків, а ті - не приходять. Суддя розводить рука ми. А не приходять брати Осінні у суд через те, що саме вони та Новіцький брали кредити, а в касу не повертали. Їхні кредитні історії підробила їхня спільниця - голова спостережної ради "Лубно", дочка миргородського прокурора. Таким чином вони "перевели стрілки" на Іващенко, Теленкова і Медведського. Слідчий обласної прокуратури Ральський визнав, що "взяли стрілочників", але сам же й підвів цих "стрілочників" під суд.
"Підсудні" вимагають у суду допитати Ральського, але суд відмовляє, а сам Ральський у суд не з'являється. Та й чи піде він тепер проти свого безпосереднього керівника - від недавнього часу Білоконя призначено першим (!) заступником обласного прокурора.
Учора з прокурорських джерел редакції "Полтавської думки" повідомили, що, справді, Білокінь був тісно пов'язаний з Андрієм і Антоном Осінніми, власниками спілки. За словами батьків та інформації з Лубенського суду - один з них втікач, і міліція оголосила про його розшук. Стало відомо також, що Білокінь, родом з села Руденківка Новосанжарського району, раніше працював слідчим у новосанжарській міліції і прокуратурі, займався справою про незаконне знищення 93 дубів у селі Шедієве, через що безневинно постраждала родина керівника місцевого сільгосппідприємства Пащенка. Потім Білоконя перевели прокурором у Хорол, а звідти - у Лубни. Батьки кажуть, що Білокінь має по кровителів у Києві, через це й просувається по службі і "творить, що хоче".
Редакція не може повністю довіряти цій інформації, а тому звертається до прокурора області А.Миронова, щоб той зобов'язав Білоконя публічно сказати про свої зв'язки з "Лубно", про свою причетність до кришування розкрадачів людських грошей. За законом, це робиться через суд, де мають свідчити і Ральський, і Білокінь. Невже ці державні службовці можуть спати спокійно, коли, можливо, і через їхні дії поламано долі молодих людей, коли два роки чекає батька з тюрми трирічний Андрійко Медведський?

Немає коментарів:

Дописати коментар