четвер, 2 червня 2011 р.

А ТИМ ЧАСОМ... У Кобеляках, 27 травня…

...продовжиться судилище над беззахисною напівсиротою, 17-річною Вікою Санжарівець. Як відомо тепер усій Україні, недобросовісні, м’яко кажучи, полтавські міліціонери “навісили” на все подальше життя цієї юної громадянки України страшне жахіття - убивство людини, а на родину убитого посадили тавро сина, батька, чоловіка-гвалтівника. Цікаво, як би діяли ті власенки, регеди, панченки, кліманови, нездійминоги, якби таке сталося з їхніми дітьми?.. Чому високопосадові міліціонери і кобеляцькі прокурори вдалися до злого умислу? Щоб вислужитися перед вищим начальством про розкриття злочину. Щоб отримати грошові винагороди, підвищення у званні і службі. І це такою немилосердною ціною! Невже вони можуть жити з цим!? Невже можуть когось кохати, голубити своїх діток, якщо за гратами (з їхньої вини!) сидить таке ж дитя, котре, так сталося у житті, лишилося беззахисним у своїй родині?..

Сьогодні є одна людина, яка може цілком законно визнати Віку невинною і випустити з в’язниці - це суддя Кобеляцького суду Віктор Голубенко, якому злочинне правоохоронне угрупування доручило вести цю справу. Він міг випустити дівчину ще 20 лютого, потім 11 квітня, потім 16 травня, коли відбувалися судові засідання і стало зрозуміло, що жодного доказу вини Віки у вбивстві Сергія Звенигородського немає. А її первинне зізнання (на яке тільки й посилаються горе-слідчі) - НЕ Є ДОКАЗОМ! Це золоте правило знає першокурсник юридичного вузу…
Але Голубенко чомусь не звільнив Віку. Він може зробити це завтра, коли “автозак” привезе у суд заковану в наручники Вікторію Санжарівець. Голубенко це зробить, бо він же також найперше людина, а вже потім суддя. Він зробить це, щоб зняти з себе тягар того гріха, про який він добре знає. В одній зі своїх публікацій я назвав Вас, Вікторе Львовичу, негарним словом. Беру його назад, вибачаюсь перед Вами. Я вірю у Ваше очищення, як і у своє. Підніміться вище над тими нелюдами, які спонукали Вас до гріхопадіння. Одного з них поряд з Вами уже немає - обласна прокуратура після моєї статті “Виродки” прибрала його з Кобеляк. Знаєте, про кого говорю…
Люди - політики, депутати, журналісти, громадські діячі, усі жителі Кобеляк - приходьте в суд на 10 годину ранку. Якщо ви не визволите Віку сьогодні, завтра “злодії в законі” прийдуть по ваших дітей.

P.S. Принагідно висловлюю вдячність усім колегам-журналістам з Полтавщини, які своїм правдивим словом долучилися до цієї болючої історії: Олександру Брусенському, Людмилі Кучеренко, Ірмі Крат, Василю Неїжмаку, Ігорю Філоненку, Тетяні Цирульник, Вікторії Захарченко, Тарасу Токарю, Леонідові Митьку, Олесі Кучеренко, депутату облради Дмитру Хрістову, помічникові Полтавського міського голови Володимиру Полупану та багатьом-багатьом іншим, які сьогодні переживають за долю дівчини-сироти і світлу пам’ять безневинно убитого (поки що невідомими виродками) художника і музиканта Сергія Звенигородського.

Немає коментарів:

Дописати коментар