середу, 22 серпня 2012 р.

Напередодні Дня Незалежності медсестрам Новосанжарської лікарні повідомили, що оздоровчих цього року вони не тримають

А тим часом головний лікар отримує щомісячно 12-15 тисяч гривень

Оздоровчі платили щороку. Це 500-600 гривень - півставки медсестри. А це оголосили, що грошей немає на виплати, навіть копійчані проценти “за ліфти” та “роботу з дисзасобами” - і ті зняли.

Рішення тут приймає головлікар Ольга Гиря. Та сама, з вини якої в ніч на 17 березня цього року згоріла реєстратура поліклініки, на ремонт якої з бюджету пішло понад півмільйона гривень, а наслідки пожежі ліквідовували і ті ж медсестри.

Постійні читачі “Полтавської думки” добре пам’ятають мою статтю “Хто ж замовив підпал Новосанжарської поліклініки?” (10.05.12012 р.). Знаю, стаття й досі ходить “по руках” на Новосанжарщині, адже спалено амбулаторні картки майже всіх жителів району. Яка ситуація нині, станом на серпень 2012-го? Чи притягнуті до відповідальності очевидні замовники підпалу? Чому тут досі розпоряджається пані Гиря?

Публікація викликала хвилю телефонних дзвінків до редакції, в основному з Нових Санжар. Люди переконалися в тому, про що здогадувалися: підпал замовлений! Але замовника ніхто не шукав і не шукає. Більше того, місцева влада регіоналів розхвалює головного лікаря Ольгу Гирю. А тим часом спостережливі новосанжарці хочуть допомогти міліції і ставлять логічні запитання, додають факти. При цьому просять редакцію не називати їхніх прізвищ, бо “нам же тут жити”. Так ось, повідомляють, що не тільки лікарка з сьомого кабінету поліклініки звільнилася (про що ми писали), а й медсестра Лариса - в один день звільнилися. Обидві вони “сиділи” на тих горезвісних виписках з амбулаторних карток, яких, швидше за все, хотіли позбутися замовники підпалу, замітаючи сліди липових виписок для інвалідських і чорнобильських посвідчень (таких може бути до півтисячі!) Медпрацівники повідомили, що звільнення супроводжувалося скандалом, що звільнені мовби заявили, що “в таких умовах працювати не можуть”. У яких умовах? Це питання їм мали б задати правоохоронці. Також міліція повинна спитати, хто став ініціатором знищення аптечного кіоску як важливого речового доказу? Міліція повинна б допитати завідуючу поліклінікою В.І.Севериненко: звідки вона з самого ранку 17 березня, коли ще горіло, знала, що підпал поліклініки спричинений пограбуванням того кіоску? Ще питання: чому працівник РЕС, приїхавши на пожежу, не спішив знеструмлювати поліклініку? Таке враження, що чекав, поки все згорить. Може, хтось команду дав? Є інформація про родинні зв’язки одного з керівників РЕС з керівництвом лікарні. А 21-річного Владислава, якого Гиря і Севериненко спішили оголосити по лікарні підпалювачем, за весь цей період ніхто нікуди не викликав.

Отже, слідство не ведеться. Певно, справу хочуть “заглушити”, бо ж замовника бояться назвати: влада Партії регіонів її ревно оберігає. Після публікації я вдруге хотів, було, зустрітися з начальником міліції Махном, але він сказав, що в нього на прийомі якийсь відвідувач, а тому журналіста протягом півтори години (!) прийняти не зможе.

Але при подальшому журналістському розслідуванні я добув не менш вбивчу для Новосанжарської громади інформацію: головний лікар Нових Санжар Ольга Гиря отримує щомісяця 12-15 тисяч зарплати. Контракт з нею (я маю цей документ) уклала  Новосанжарська районна рада, в якій керують представники Партії регіонів, за мовчазної згоди мовби опозиційного “Фронту змін” пана Яценюка-Реки. Решта 628 медиків району в середньому мають 1300 гривень. Тим часом у Малій Перещепині влада (з подачі тієї ж Гирі) закрила дільничну лікарню, бо немає чим платити лікареві. А на початку серпня мені потелефонували медичні санітарки з Центральної лікарні: керівництво, тобто та ж О.Гиря, заявили їм, що цього року оздоровчих до зарплати вони не отримають, бо немає коштів. Більше того, я отримав інформацію кримінального характеру: щомісяця з vip-ліжок у лікарні хабарникам може потрапляти в кишеню до 30 тисяч гривень. Цю інформацію неважко перевірити, але для цього потрібен чесний слідчий у міліції. Настав час “по повній програмі розкрутити медичну мафію” в районі.
Олександр КУЛИК, головний редактор “Полтавської думки”.

Немає коментарів:

Дописати коментар