понеділок, 8 квітня 2013 р.

Суд у Нових Санжарах над замовниками підпалу поліклініки продовжиться 16 квітня

А заплановане на 2 квітня чергове судове засідання не відбулося, бо обидва місцеві прокурори були зайняті іншими справами: Дашівський десь на навчанні, а Каралаш возив квартальний звіт в обласну прокуратуру. Правда, з останнім учасники судового процесу неждано зустрілися при вході у приміщення суду, одразу після оголошення про перенесення розгляду справи. Певно, чоловік на той час уже повернувся з Полтави.
Постійні читачі “Полтавської думки” знають, що мова йде про резонансну кримінальну справу - пошук замовників підпалу реєстратури Новосанжарської поліклініки. Рік тому, в ніч на 17 березня тут згоріли понад 28 тисяч амбулаторних карток - майже всіх жителів району. Хтось підпалив, ховаючи сліди своїх злочинних оборудок - липових виписок для інвалідських посвідчень.

Міліція і прокуратура хочуть засудити 21-річного Владислава. Але доказів його вини суду не представила. Дійшло до того, що… вмовляють маму Владислава погодитися на три роки умовного терміну. (Тобто, їм треба закрити справу і прозвітуватися вищому начальству , а хлопцю на все життя повісити судимість?). Суд (суддя Т . Стрельченко) намагається провести судове розслідування.

На 2 квітня суд мав допитати одного з ключових свідків - завідуючу поліклінікою Вікторію Севериненко. А далі черга дійде і до головного лікаря Ольги Гирі. Адже в ході судового розгляду та журналістського розслідування Олександра Кулика, який також дав свідчення суду, всім очевидно, що підпалювач проник у приміщення поліклініки, маючи ключі від вхідних дверей, а також від реєстратури та фітокіоску. Тільки після пожежі всі 5 ключів “під розпис” після робочого дня почали здавати на ніч у приймальне відділення лікарні. А в кого вони були до цього?

Отже, 16 квітня о 10.30 приходьте в суд у Нових Санжарах. Вхід вільний.

Немає коментарів:

Дописати коментар