пʼятниця, 8 червня 2012 р.

Соціальні працівники агітуватимуть за партію влади?

Учора “Полтавській думці” повідомили, що районні адміністрації на Полтавщині проводять масовий набір соціальних працівників, які повинні будуть ходити по хатках і під виглядом надання соціальної допомоги агітуватимуть виборців проголосувати за Партію регіонів і її кандитатів до Верховної Ради. Джерело повідомляє, що на період виборів кількість таких працівників збільшиться втричі, а на останній перед голосуванням місяць, жовтень, оформлять на цю службу ще додатково по двоє людей.
Процес набору особисто контролюють голови райдержадміністрацій, які всі як один є членами Партії регіонів. Підбір людей дуже контрольований. Головна вимога жінки (а саме вони є соціальними працівникми) повинні бути дуже зговірливими, аби раптом не “проболталися”. Більшість набраних проходять 40 годинний семінар при райдержадміністраціях. Приміром, у Полтавському районі відповідальною за підготовку жінок найманиць є Ірина Буренко, вона у районній раді голова фракції партії “Совість України”, котра тісно співпрацює з Партією регіонів, по суті, є її спільником у заволодінні мандатами Верховної Ради.
До речі, саме у Полтавській РДА, на другому поверсі, посади державних службовців (з державними зарплатами) займають колишні працівники виборчих штабів Партії регіонів. Саме тут, за інформацією джерела, по суті, уже діє неофіційний передвиборчий штаб Партії регіонів, який контролює набір соцпрацівників не тільки для Полтавського району, а й сусіднього Новосанжарського.
Як повідомило джерело, кандидати у депутати від “Совісті України” (вони ж завуальовані під вивісками громадських організацій “Наш дім Полтава” і “Моя Полтавщина”), які масово підгодовують виборців гречкою і прод пайками, за тиждень до виборівстануть членами Партії регіонів.
Але найважливіше в цій інформації те, що жінки найманці чотири місяці отримуватимуть зарплату з державного і місцевого бюджетів в розмірі понад 1800 гривень чистими кожна. Неважко порахувати, скільки грошей платників податків, тобто, нас з вами, шановний читачу, партія влади спрямовує на свою агітацію. Якщо, приміром, у Новосанжарському районі 28 сільських рад, де нині в середньму задіяні по два соціальні працівники, то на період виборів їх кількість збільшиться втричі, тобто щомісячно з бюджету на їх оплату йтиме понад 400 тисяч гривень, а на період виборів понад півтора мільйона гривень! Приблизно така ж сума буде витрачена і в Полтавському районі.
Звісно, ніхто процес мовби “благородного набору” штатнихпрацівників у районні відділисоцзахисту зупинити не зможе, адже ініціатива йде від уряду Азарова Тігіпка (перший голова Партії регіонів, другий його партійний заступник і керівник Міністерства соціальної політики). Залишається сподіватися, що найняті жінки проявлять громадянську позицію і не запаскудять свою совість, щоб за державний кошт виконувати злочинні вказівки.

Немає коментарів:

Дописати коментар