неділю, 8 січня 2012 р.

Олександр Кулик: “Журналісти, продовжуймо боротьбу за справедливість!”

Редактор “Полтавської думки” Олександр Кулик закликав присутніх 22 грудня на прес-конференції журналістів до солідарності не тільки по справі Вікторії Санжарівець, а й по вбивству трьох дівчат у Кобеляцькому районі та кредитній спілці “Лубно”, по якій, за поданням прокурора Р .Білоконя, засуджені на 7-8 років молоді люди - Ольга Іващенко, Дмитро Теленков, Владислав Медведський, які не причетні до розкрадання 28 мільйонів гривень вкладників.

Самі вкладники, тобто потерпілі від “Лубно”, про це заявляють у своїй апеляційній скарзі на вирок Лубенського міськрайонного суду. А влада посадила молодих у тюрму, аби таким чином відхреститися від тисяч вкладників, яким потрібно повернути гроші. Ніхто не поверне, бо гроші розікрали ті, хто саджав цих молодих людей.
О.Кулик закликав також визволяти з тюрми громадського правозахисника, жителя Кобеляк Леоніда Митька, якого новосанжарський прокурор і суддя засудили за ДТП, в якому ніхто серйозно не постраждав. Кулик переконаний, що це помста так званих правоохоронців за те, що саме Митько доклав найбільше зусиль, аби вивести на чисту воду фальсифікаторів справи про вбивство у 2007 році трьох кобеляцьких дівчат - Лілі Пухи, Наталії Вазерцевої та Ірини Рибалко. Як відомо, міліцейські слідчі і прокурори “повісили справу” на майора міліції М.Гордієнка, який мовби з необережності під час катання на човні потопив дівчат . За цю ВДП (водно-транспортну пригоду) міліціонеру М.Гордієнку присудили три роки… умовно. Уявляєте різницю, шановні читачі? Громадському правозахиснику і журналісту Л.Митьку за ДТП без смертей і серйозних травм - 5 років тюрми, а майору міліці М.Гордієнку за ВДП з трьома смертями - 3 роки умовно.
О.Кулик повідомив учасникам прес-конференції, що доньки Леоніда Борисовича були на прийомі в голови облдержадміністрації Олександра Удовіченка, впали на коліна і просили його як гаранта Конституці на Полтавщині звільнити 55-річного батька (з гіпертонічним кризом) з СІЗО. Голова обі цяв, кудись при дівчатах дзвонив. У результаті 14 грудня в Апеляційному суді Полтавської області прокурорша з обласної прокуратури попросила вищу судову інстанцію змінити вирок Новосанжарського райсуду і… добавити Митьку ще 2 роки тюрми, тобто засудити на 5 років. Але обласні судді відчувши фальш, перенесли розгляд справи на пізніший термін.
Чому так себе поводить прокуратура? Мстить Митьку? Як відомо, саме за наполяганнями Митька, який всі ці роки захищає батьків убитих дівчат, суди присудили Полтавській обласній прокуратурі сплатити батькам загиблих дівчат по 4 тисяч гривень моральних збитків! Збитків, заподіяних прокуратурою через бездіяльність у пошукові справжніх вбивць. За даними що їх мають правозахисники, Лілю Пуху Наталію Вазерцеву та Ірину Рибалко 22 квітня 2007 року зґвалтувала і вбила п’яна прокурорсько-міліцейська компанія…
Журналісти і громадські правозахисники закликали Олександра Удовіченка перейнятися долею Леоніда Митька і його родини Удовіченко вправі це зробити як гарант дотримання прав людини на території Полтавщини. Тим паче, що президент В.Янукович дав команду генпрокуратурі - випустити із СІЗО всіх, хто перебуває там за нетяжкі злочини. Чом не підказка для О.Удовіченка сміливо діяти і сприяти звільненню і Митька, і Карлівського міського голови Сергія Яковенка, якому приписали хабар і більше року тримають у СІЗО?

Всі чотири колеса Кулику прокололи!
Уніч після цієї прес-конференції, з 22 на 23 грудня, якісь виродки вислідили місце стоянки автомобіля О.Кулика і прокололи усі чотири шини. За заявою Кулика, на місце злочину прибули одразу троє міліціонерів і все відповідно запротоколювали, сфотографували. У своїй заяві Кулик написав, що цей факт - ніщо інше, як погроза йому, попередження від бандитів за його жур налістську і правозахисну діяльність.

Немає коментарів:

Дописати коментар