пʼятницю, 21 червня 2013 р.

21 червня у Нових Санжарах продовжать судити замовників підпалу реєстратури районної поліклініки

Чергове судове засідання призначено на 10.30 ранку. Вхід вільний для всіх. Приходьте і переконуйтесь на власні очі і вуха, як місцева влада намагається через підконтрольні їй правоохоронні органи прикрити замовників підпалу реєстратури районної поліклініки, повісивши злочин на невинну людину.
Суд і прокуратура відмовляються викликати хоча б як свідків - головного лікаря О.Гирю, яка є відповідальною за збереження майна лікарні, заступника голови Новосанжарської райдержадміністрації В.Борта, який керував штабом по ліквідації наслідків пожежі і допустив втрату одного з головних речових доказів - фітокіоску, і голову Новосанжарської районної ради В.Левицького, який відповідальний за договір оренди того кіоску з приватним підприємцем. Як відомо, міліція і прокуратура у своєму обвинувальному висновку стверджують, що палій проліз у фітокіоск через віконце в ньому і намагався підпалити папери.
Палій - це місцевий 21-річний хлопець, якого змусили зізнатися у злочині, залякавши тюрмою. Фальсифікатори кримінальної справи навіть умовили експерта, щоб той у своєму акті не вказував розмірів того злощасного віконця, бо їхній підозрюваний у нього не міг би пролізти. І експерт вчинив цей “недогляд” на догоду замовникам, про що сам він як свідок підтвердив у судовому засіданні. Навіть завідуюча поліклінікою В.Севериненко сказала суду і прокурору, що підозрюваний ними Владислав у те віконце своєю статурою не пропхнувся б.
Ну, а самого віконця немає, бо кіоск одразу після пожежі зачиєюсь вказівкою вмить розібрали, хоч він майже не потерпів від вогню. Отож, перефразовуючи відомий вислів: ні в які рамки не лізуть звинувачення слідчого Головка і новосанжарського прокурора. Але прокурор і суддя продовжують шукати рятівну соломинку: вони ухвалюють рішення про виготовлення віконної рамки “на око”, аби провести слідчий експеримент з Владиславом. Виготовили, викликали Владислава, щоб ліз. Поліз і застряв. Смішно, якби не було так гірко. Моральний терор над хлопцем і його родиною триває більше року.
Приходьте в суд 21 червня, де суддя може змусити Владислава знову лізти в рамку. Адже то вже може бути інша - ширша рамка. Нинішня влада на все здатна, аби прикрити замовників підпалу, котрі спалили 28 тисяч амбулаторних карток, з яких було виписано близько півтисячі липових посвідчень, що дають можливість користуватися державними пільгами на комунальні та інші платежі. Замітали сліди… Певно ж, серед пільговиків є чиновнички або їхні родичі. Чом не питання для новосанжарського прокурора і судді?
Олександр КУЛИК, “Полтавська думка”.

Немає коментарів:

Дописати коментар