суботу, 22 грудня 2012 р.

Хто посадить за грати суддю Бугрія?

Того самого Бугрія, який два роки тому запроторив за грати на три роки громадського правозахисника, члена Національної спілки журналістів України, відомого на Полтавщині громадського діяча Леоніда Борисовича Митька.
А питання про суд над Бугрієм, тепер уже цілком правомірно, постало учора, 19 грудня 2012 року, коли Президія колегії суддів Апеляційного суду Полтавської області скасувала винесений Бугрієм вирок щодо Леоніда Митька.

Але хто відповість за 11 місяців неволі, які 54-річний правозахисник провів у тюрмі? Хто відповість за знущання над ним як людиною? За наручники, в яких його возили в автозаку і водили по коридорах, як убивцю, на очах двох дочок, рідного брата і дружини? За ненадання йому першої медичної допомоги, коли за гратами в суді він втратив свідомість, а конвоїри тільки споглядали ситуацію?
Більше того, після вбивчого вироку Бугрія обласна прокуратура під час розгляду апеляційного скарги Л.Митька запросила не 3, а 5 років тюрми. З цього факту стало очевидно, що саме обласна прокуратура виступала диригентом у цій справі, на чому постійно наголошував сам Леонід Митько під час судового процесу. Бо мотиви такої поведінки прокурорів йому, як нікому, зрозумілі: це саме той Леонід Митько, який вів правовий захист батьків убитих 5 років тому в Кобеляцькому районі молодих життів - Лілі Пухи, Ірини Рибалко і Наталки Вазерцевої. А вбивць кришують правоохоронні органи, бо мільйонам українців (з повідомлень ЗМІ) відомо, що над дівчатами познущалася п’яна прокурорсько-міліцейська компанія. Руками міліцейських слідчих з Нових Санжар і судді Бугрія прокурори помстилися Митьку за те, що той домігся рішення багатьох судів, за якими прокурори визнані винними у неналежному розгляді кримінальної справи про вбивство Лілі, Ірини і Наталії. Суд навіть зобов’язав обласну прокуратуру сплатити батькам по 4 тисячі гривень моральної шкоди.
А “підловили” Митька на ДТП, в якому він, як тепер стало відомо, не винен, але міліція, прокуратура і Бугрій саме його зробили таким - і в тюрму. Щоб більше не займався справою убитих дівчат.
Про все це Леонід Митько вкотре заявив учора в Апеляційному суді. Текст його заяви з цього приводу долучено до матеріалів кримінальної справи, порушеної за фактом ДТП і розслідування якої, за рішенням обласного суду, буде проведено повторно. “Полтавська думка” інформуватиме про це своїх читачів. А відтак даватиме важливу інформацію для громадськості щодо дій правоохоронних органів, аби люди були обережнішими, особливо в умовах нового Кримінального кодексу, з яким, кажуть фахівці, Україна повернулася у рік 1937-й - рік найжахливіших комуністичних репресій.

Немає коментарів:

Дописати коментар